Konference v době onlajnové

Jakub Štěpánek08.02.20213 min.Online službyZpět na výpis článků

Online konference je v dnešní době jedinou možnou variantou, jak uspořádat konferenci či přednášku. Co vše je potřeba k tomu, abychom mohli plnohodnotnou konferenci uspořádat?

Budeme si muset odpustit bohatý catering, který kongresy doprovází a nahradit ho stravou v kanceláři nebo v místě domova.

Jak budeme postupovat?

Pozvánka na konferenci:

Vyrobíme elektronické pozvánky včetně grafické vizualizace. Postaráme se o vytvoření databáze hostů, pro které je konference vhodná. Rozesílání pozvánek každému účastníkovi je samozřejmostí.

Je potřeba zajistit reklamu?

Registrace:

Připravíme pro vás registrační systém pro hosty s webovým prostředím, kde se dozví hlavní informace o online konferenci. Nebude chybět ani platební portál.

Program:

Příprava programu a jeho harmonogram. Vytvoříme grafickou podobu programu a v neposlední řadě zajistíme rozesílání přihlášeným hostům.

Technická příprava:

Příprava vysílací místnosti (virtuální studio). Jak bude vypadat konferenční místnost? Pokud budete chtít, aby se divák cítil jako na konferenci, tak připravíme místnost, která bude bez grafických efektů a bude se jednat o standardní vzhled konferenční místnosti. Můžeme však celé prostředí konference vložit do virtuálního studia, kde si můžeme hrát se vzhledem a také s různými efekty a to nám přináší spoustu možností, jak bude vypadat výstup u diváků na obrazovce.

Co je vše potřeba:

  • kamery s vysokým rozlišením (HD, 4k)
  • Mikrofony a ozvučení
  • Osvětlení
  • Green screen
  • vysokorychlostní internet
  • střižna
  • Produkční tým

 

Vysílací den:

Každý z přihlášených účastníků dostane link, ve kterém se přihlásí ke sledování konference. Konferenci můžeme vysílat na různých platformách, jako jsou sociální sítě YouTube, Facebook, Twitter, ale také na webovém prostředí společnosti, která konferenci pořádá nebo na naší webové platformě.


Živé vysílání:

Vše máme nachystané a můžeme se pustit do práce. Jedeme naživo, tak se musíme vyvarovat jakýchkoliv chyb. Moderátor konference uvede konferenci, představí hosty a program. Můžeme tak začít s přednáškami. Abychom mohli zachytit veškeré detaily konference, tak musíme mít několik kamer, které sledují veškeré dění ve studiu. Jelikož na obrazovkách není dostatečně vidět prezentace přednášejícího a kamera ho bere detailně, tak máme možnost prezentaci detailně vidět na Vašich obrazovkách prostřednictvím půlení obrazovky či výřezu, o které se stará štáb ve střižně.
Po každé přednášce přichází na řadu dotazy od diváků a i ty Vám můžeme zprostředkovat. Je několik možností jak může divák vnést dotaz. Dotazy: prostřednictvím chatu, emailem, pomocí aplikace, telefonát). O dotazy se postará moderátor, který je položí přednášejícímu, dotazy také vložíme na obrazovku, aby je všichni diváci mohli vidět a pokud se jedná o telefonát, tak ho odvysíláme.
Těmito způsoby můžete sledovat konferenci, semináře a podobně.


Závěr:

Z celé konference se vytvoří audiovizuální záznam. Prezenční listina přihlášených diváků (hostů). 





Online konference může splnit požadavky 
i v této online formě. Pro více informací  
nás můžete kontaktovat na našich  
emailech a telefonech. 

Jakub Štěpánek 
Senior event manager & Production 
E: stepanek@marypopps.cz 
T: +420 775 707 877 

Spolupracovali jsme s